Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Králík na kmínu s Pancettou

Hodnocení uživatelů:
20 minut 100 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus králík
  • 200 gramů italská slanina Pancetta
  • 8 kuliček nové koření
  • 1 kus cibule
  • 4 kusy bobkový list
  • dle chuti kmín, sůl, pepř
  • 1 kus mrkev

Příprava

  1. Naporcovaného králíka dobře opláchneme. Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám s nimi poté výborně špikovat králičí maso. Králičí maso (zadní stehna a hřbet) bohatě prošpikujeme lahodnou Pancettou. Porce králíka poté dobře osolíme, opepříme a bohatě posypeme kmínem.
  2. Takto nachystaného králíka dáme podlitého vodou do pekáče. Porce v pekáči obložíme hrubě nakrájenou cibulí a kusy mrkve. Přidáme i bobkové listy a nového koření. Pokud nám zbyla nějaká Pancetta tak ji také přidáme k masu. Pečeme pomalu při střední teplotě, tak aby se maso nevysušilo a přitom zůstalo krásně lahodné a šlo tzv. setřepat od kosti. Několikrát během pečení přelijeme výpekem.
  3. Po upečení podáváme se zelím nejlépe kysaným a houskovým knedlíkem. Lze podávat i jen s bramborem podlité výpekem.
Tip: ... se zelím, je se zelím.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře