Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Králík pečený pod kachním dozorem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 150 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus naporcovaný králík
  • dle chuti kmín
  • dle chuti sůl
  • 2 dl voda
  • 1 kus naporcovaná kachna

Příprava

  1. Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny.
  2. Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny. Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy.
  3. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti.
Tip: Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře