Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Králík v nádivce

Hodnocení uživatelů:
15 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus králík
  • 2 kusy cibule
  • 10 kusu rohlíky
  • 0,5 svazek nasekaná petrželová nať
  • 2 dl mléko
  • 1 lžička sul, vegeta
  • 2 kusy vejce

Příprava

  1. Králíka naporcujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíma na drobno. Necháme cibulku osmažit v hrnci na oleji a přidáme naporcovaného králíka a zalejeme vodou. Vaříme než je maso měkké a jde od kosti.
  2. Mezitím si připravíme nádivku. Nakrájíme rohlíky na kostečky, přidáme mléko, vejce, nakrájenou na jemno petrželovou nať, sul a vegetu. Promícháme.
  3. Hotového králíka vytáhneme z vývaru do misky. Do pekáče dáme polovinu nádivky a naskládáme králíka. Poté dáme zbytek nádivky a polejem vývarem z králíka. Dáme péct asi na půl hodiny. Dokud nádivka nechytí nahnědlou barvu.
Tip: Ke králíkovi podáváme těstoviny, nejlépe špagety.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře