Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Křehký koláč s rebarborou
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Tento koláč je naprosto skvělý! Jemná chuť rebarbory a hrušek v křehkém těstě s jemnou vůní skořice a vanilky.
Hodnocení uživatelů :
20 minut
45-50
12 porcí Středně obtížné
Ingredience
těsto
- 300 gramů hladké mouky
- 200 gramů rostlinného tuku Hera
- 175 gramů cukru krupice
- 1 vejce
- 1/2 kusu nastrouhaná citrónová kůra
- Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
náplň, zdobení
- moučkový cukr na posypání
- 800 gramů rebarbory
- 500 gramů kompotovaných hrušek
- 1/2 kusu citrónová šťáva
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 1 lžíce krupicového cukru
- 3 lžíce mléka
- 1 vanilkový puding v prášku
- 50 gramů rozinek
- 2 vejce
Příprava
- Mouku prosejeme na vál, přidáme Heru nakrájenou na kousky, cukr, vejce a citronovou kůru. Všechny přísady dobře prohněteme, těsto zabalíme do fólie a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
- Rebarboru pečlivě očistíme a nakrájíme na špalíčky. Hrušky necháme v cedníku okapat a pokrájíme na menší kousky. Rozinky opláchneme. Rebarboru promícháme s hruškami a rozinkami, ochutíme citronovou šťávou, vanilkovým a skořicovým cukrem.
- Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Polovinu těsta rozválíme na kulatý plát, kterým vyložíme formu a vytvoříme nízký okraj. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a rozdělíme na ně směs rebarbory a hrušek. Vejce s cukrem, mlékem a pudinkovým práškem vyšleháme dohladka a touto zálivkou přelijeme ovoce. Zbylé těsto rozválíme a nakrájíme na úzké proužky, z nichž na koláči vytvoříme mřížku a ozdobný okraj.
- Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 45 až 50 minut. Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na úžasné koláče!.
Žádný nový komentář.