Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křehký koláč s rebarborou

Receptynakazdyden.cz
Tento koláč je naprosto skvělý! Jemná chuť rebarbory a hrušek v křehkém těstě s jemnou vůní skořice a vanilky.
Hodnocení uživatelů:
20 minut 45-50 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 300 gramů hladké mouky
  • 200 gramů rostlinného tuku Hera
  • 175 gramů cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1/2 kusu nastrouhaná citrónová kůra
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

náplň, zdobení

  • moučkový cukr na posypání
  • 800 gramů rebarbory
  • 500 gramů kompotovaných hrušek
  • 1/2 kusu citrónová šťáva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 1 vanilkový puding v prášku
  • 50 gramů rozinek
  • 2 vejce

Příprava

  1. Mouku prosejeme na vál, přidáme Heru nakrájenou na kousky, cukr, vejce a citronovou kůru. Všechny přísady dobře prohněteme, těsto zabalíme do fólie a uložíme na dvě hodiny do chladničky.
  2. Rebarboru pečlivě očistíme a nakrájíme na špalíčky. Hrušky necháme v cedníku okapat a pokrájíme na menší kousky. Rozinky opláchneme. Rebarboru promícháme s hruškami a rozinkami, ochutíme citronovou šťávou, vanilkovým a skořicovým cukrem.
  3. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Polovinu těsta rozválíme na kulatý plát, kterým vyložíme formu a vytvoříme nízký okraj. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a rozdělíme na ně směs rebarbory a hrušek. Vejce s cukrem, mlékem a pudinkovým práškem vyšleháme dohladka a touto zálivkou přelijeme ovoce. Zbylé těsto rozválíme a nakrájíme na úzké proužky, z nichž na koláči vytvoříme mřížku a ozdobný okraj.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 45 až 50 minut. Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty na úžasné koláče!.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře