Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křehký rebarborový koláč

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 30 porcí Snadné

Ingredience

Těsto

  • 200 gramů hladká mouka
  • 1 kus vejce
  • 1 špetka sůl
  • 100 gramů máslo
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 3 lžíce voda

Náplň

  • 1/2 kilogramů rebarbora

Poleva

  • 2 kusy žloutky
  • 250 gramů zakysaná smetana
  • 60 gramů cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 2 lžíce solamyl

Příprava

  1. Do hladké mouky nastrouháme změklý tuk, přidáme celé vejce, vanilkový cukr, špetku soli, 3 lžíce vody a zpracujeme těsto. Koláčovou formu (nebo plech) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto natlačíme do formy a kolem obvodu necháme vyšší okraj.
  2. Posypeme nadrobno nakrájenou, oslazenou rebarborou. Ze surovin na polevu zpracujeme v misce hladkou směs, kterou nalijeme na připravenou rebarboru. Pečeme asi 40 minut při 170°C. Hotový koláč bohatě pocukrujeme.
Tip: Když použijeme suroviny ve dvou dávkách jsou z koláče vynikající řezy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře