Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová chřestová polévka

Receptynakazdyden.cz
Výborná polévka z oblíbeného chřestu v krémové podobě se stane hitem jarní sezóny!
Hodnocení uživatelů:
6 porcí porcí Snadné

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 kusu cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kilogram chřestu
  • 3 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 100 mililitrů smetany (33 %)
  • 1 lžíce pokrájeného kopru pro dozdobení

Příprava

  1. Na mírném ohni prohřejte cibuli nakrájenou na kostičky a protlačený česnek v olivovém oleji cca 5 minut.
  2. Přidejte chřest očištěný o konce a vařte dalších 5 minut.
  3. Přilijte 1,5 l vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón kuřecího a přiveďte k varu. Pomalu vařte 30 minut, dokud chřest nezměkne.
  4. Promixujte ručním mixérem a vmíchejte smetanu. Servírujte dozdobené pokrájeným koprem.
Tip: Podávejte s domácím chlebem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře