Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová polévka rajčatové cappuccino s citrusovým aroma

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky a smažte ve velkém hrnci na olivovém oleji dokud nezesklovatí. Následně přidejte bujón.
  2. Přidejte pomerančovou šťávu, rajčata z plechovky a Knorr Inspirace Boloňské špagety. Důkladně zamíchejte a zvolna vařte cca 15 minut.
  3. Na velmi jemném struhadle nastrouhejte kůru citrusových plodů. Dejte ji na pečící papír, rozehřejte troubu na teplotu 120 stupňů a následně vložte do trouby na 20 minut, aby se lehce vysušila. Z plodů vymačkejte šťávu a přidejte ji k polévce. Dochuťte polévku solí a pepřem, pokud to je nezbytné.
  4. Polévku důkladně rozmixujte a prolisujte skrz síto, aby byla hladká a krémová. Ananasy nakrájejte na drobné kostičky. Nakrájené ovoce dejte na dno kávových šálků (cappuccino) a zalijte polévkou.
  5. Šlehačku lehce našlehejte, aby byla nadýchaná a nepříliš tuhá.
  6. Pomocí lžičky vložte nepatrné množství šlehačky navrch polévky. Parátkem můžeš na polévce udělat libovolné vzorce. Nakonec vše posyp vysušenou citrusovou kůrou.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře