Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová polévka s liškami a hovězím masem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 400 gramů hovězí maso nejlépe plátky nebo roštěná
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus celer
  • 1 kus cibule střední velikosti
  • 1 kus petržel
  • 2 lžíce olej nebo olivový olej
  • 2 kusy nové koření
  • 4 kusy černý pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 1 kus větvička heřmánku
  • 1 špetka majoránka
  • 2 kusy bobkový list
  • 100 mililitrů hustá smetana
  • 2 lžíce brandy nebo koňak
  • 1 lžíce balsamikový ocet
  • 1 balení Knorr Krémová polévka s liškami

Příprava

  1. Nakrájejte maso a zeleninu na kostky a usmažte v hrnci na trošce olivového oleje.
  2. Zalijte cca jedním litrem studené vody a přiveďte k varu. Odeberte vzniklou pěnu a přidejte koření. Vařte maso do okamžiku, až bude zcela měkké.
  3. Do vzniklého vývaru přidejte jednu nebo dvě polévky Knorr Krémová polévka S liškami (v závislosti na množství bujónu), vše dochuťte smetanou.
  4. Dochuťte polévku troškou brandy nebo koňaku a ještě chvíli nechejte vařit - do okamžiku, až se alkohol vypaří.
  5. Polévku nalijte do talíře a ozdobte několika čárkami hustého balsamikového octa. Servírujte s chlebem. Rada: Do polévky můžete přidat při smažení zeleniny špetku ostré papriky. Zostří to chuť polévky a obohatí její barvu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře