Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Krémová polévka z dýně Hokkaido
Hodnocení uživatelů :
25 minut
45 minut
4 porce Snadné Bezmasé
Ingredience
- 500 gramů dýně Hokkaido
- 1 větší cibule
- 750 mililitrů vody
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- 1 lžička kari koření
- 3 lžíce smetany ke šlehání
Příprava
- Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme a mícháme.
- Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti. Dusíme doměkka, což trvá 15 minut.
- Rozmixujeme. Přimícháme 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Můžeme polévku dokořenit maličkou špetkou pepře a 1 lžičku kari koření.
Tip: Podáváme s chlebovými krutony.
Žádný nový komentář.