Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová polévka z dýně Hokkaido

Hodnocení uživatelů:
25 minut 45 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů dýně Hokkaido
  • 1 větší cibule
  • 750 mililitrů vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička kari koření
  • 3 lžíce smetany ke šlehání

Příprava

  1. Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme a mícháme.
  2. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti. Dusíme doměkka, což trvá 15 minut.
  3. Rozmixujeme. Přimícháme 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Můžeme polévku dokořenit maličkou špetkou pepře a 1 lžičku kari koření.
Tip: Podáváme s chlebovými krutony.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře