Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová polévka z lišek s křepelkami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1 kus cibule střední velikosti
  • 2 lžíce olivový olej nebo slunečnicový olej
  • 5 kusů křepelka
  • 2 kusy nové koření
  • 4 kusy černý pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 1 špetka tymián
  • 2 kusy bobkový list
  • 100 mililitrů hustá smetana (např. Rama Cremefine na vaření)
  • 0.50 kusů celer
  • 1 balení Knorr Krémová polévka s liškami

Příprava

  1. Nakrájejte umytou a očištěnou zeleninu na kostky. Smažte v hrnci na trošce olivového oleje tak, aby nezčervenala.
  2. Zalijte cca jedním litrem studené vody. Umyjte křepelky, přidejte k zelenině a vše přiveďte do varu.
  3. Odeberte vzniklou pěnu. Přidejte koření a vařte do okamžiku, až bude maso zcela měkké.
  4. Vytáhněte uvařené křepelky z vývaru a odložte k vychladnutí.
  5. Do vzniklého vývaru přidejte jednu nebo dvě polévky Knorr Krémová polévka S liškami (v závislosti na množství bujónu), vše dochuťte smetanou.
  6. Vykostěte maso z křepelek, usmažte je na pánvi a servírujte v polévce. Rada: Křepelky je možné úspěšně nahradit malým kuřetem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře