Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémová polévka ze žampionů

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 25 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 400 gramů žampionů větších
  • 1 kus cibule
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • 1 lžička mateřídoušky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 dl zakysané smetany nebo smetany na vaření
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1.2 litr vody
  • 1 lžíce margarínu
  • 1 svazek petrželové naťi
  • 1 lžíce mouky
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku

Příprava

  1. Houby očistíme, konce nožiček odstraníme. Nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. Česnek prolisujeme.
  2. V hnci rozehřejeme margarín a osmahneme na něm cibuli, poté opatrně také česnek. Následně přidáme houby a mateřídoušku. Smažíme, dusíme, dokud se nevypaří všechna voda. Přidáme lžíci mouky a dobře ji rozmícháme.
  3. Postupně přiléváme vodu, mezitím mícháme, aby mouka necuckovatěla. Přidáme Knorr zeleninový bujón. Přivedeme k varu a vaříme ještě 15 minut.
  4. Nakonec pomocí tyčového mixeru rozmixujeme, ale ne všechny houby, nechme i pár větších kousků. Přidáme smetanu, nejříve ji smícháme v trošce horké polévky, teprve poté ji vlijeme do hrnce. Přidáme citronovou šťávu, kůru a muškátový oříšek. Posypeme čerstvě nakrájenou petrželkou. (Smetanu můžeme přidat i při servírování.)
Tip: Podáváme s opraženými kostičkami chleba.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře