Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krémové žampiony zapečené se slaninou a směsí sýrů

Hodnocení uživatelů:
13 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 250 gramů krémové žampiony
  • 1 balení hermelín
  • 1 balení sýr Lučina
  • 100 gramů sýr Ementál
  • 100 gramů libovější uzená slanina

Příprava

  1. Krémové žampióny nakrájíme na čtvrtky (ty malé necháme vcelku). Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampióny lehce orestujeme. Do zapékací misky naskládáme na větší kousky nakrájenou uzenou slaninu a polovinu na kostky nakrájeného ementálu a polovinu nakrájeného hermelínu.
  2. Na tuto směs navrstvíme orestované žampiony a poklademe druhou polovinou pokrájeného hermelínu a ementálu. Lučinu prsty natrháme a poklademe po celém povrchu směsi.
  3. Kompletní náplň zapékací misky zalijeme obsahem kelímku smetany na vaření a dáme péct do rozpálené trouby. Zapékáme cca 30 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme teplé s křupavou bagetou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře