Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Krémový dort
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
30 minut
40 minut
12 porcí Náročné
Ingredience
korpus
- 50 gramů Hera máslová příchuť
- 6 kusů vejce
- 150 gramů cukr krystal
- 200 gramů hladká mouka
- 1 balení kypřící prášek
krém
- 400 gramů Hera máslová příchuť
- 450 mililitrů mléko
- 70 gramů vanilkový puding v prášku
- 150 gramů cukr krystal
- 1 balení vanilkový cukr
punč
- 100 mililitrů silný čaj Lipton Earl Grey
- 2 lžíce cukr krystal
- 1/2 kusu citrónová šťáva
- 2 lžíce alkohol (např. rum)
dekorace
- ovoce, jahodový džem, mandle a jiné
Příprava
- Příprava dortového korpusu: Vejce vyšleháme spolu s cukrem do pevné pěny. Do hotové pěny jemně vmísíme směs hladké mouky a kypřícího prášku. Do připravené dortové hmoty zlehka přimícháme rozpuštěnou Heru Máslová příchuť. Hmotu nalijeme do připravené dortové formy (průměr cca 27cm) vyložené pečícím papírem. Dort budeme péci cca 40 minut při 170°C.
- Během pečení si připravíme krém: Z vanilkového pudinku, cukru a mléka připravíme pudinkový krém podle návodu na obalu pudinku. Poté přidáme ještě vanilkový cukr. Do vychladlého krému zašleháme Heru Máslová příchuť.
- Punč: Uvaříme silný aromatický čaj Lipton Earl Grey a ještě do horkého čaje přidáme cukr, necháme vychladnout. Poté přidáme citronovou šťávu z půlky citónu a alkohol.
- Upečený a vychladlý korpus rozkrojíme na dvě poloviny. Spodní korpus pookropíme punčem a pomažeme jahodovým džemem, navršíme asi dvě třetiny krému a rozetřeme. Zbylý korpus opět potřeme džemem, přiložíme na krém, pokropíme zbytkem punče. Nakonec celý dort potřeme zbylým krémem, obalíme v mandlích a dozdobíme podle vlastního vkusu a uvážení.
Žádný nový komentář.