Krémový dortík

Autor:
Krémový dortík
30 minut 40 minut 10 porce Středně obtížné Lze


Ingredience

  • listové těsto - 1 balení
  • hladká mouka - 2 lžíce
  • tvaroh - 250 gramů
  • krupicový cukr - 100 gramů
  • olej - 0,5 dl
  • mléko - 250 mililitrů
  • vanilkový pudink - 1 balení
  • vanilkový cukr - 1 balení
  • vejce - 3 kusy

Příprava

  1. Těsto vyválíme na tenký plát a přeneseme jej do koláčové formy. Přečnívající těsto seřízneme.
  2. Pudink, mléko, olej, tvaroh, celé vejce, 2 žloutky, vanilkový cukr a 70 g krupicového cukru zpracujeme na hladký krém. Směs nalijeme na těsto do formy a rozetřeme.
  3. Připravený koláč vložíme do trouby a pečeme 35 minut při 200°C.
  4. Ze dvou bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Koláč vyndáme z trouby a lžičkou na něj nanášíme kopečky sněhu. Koláč vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 5 minut.
Tisk Zavřít