Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křepelčí salát

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 12 kusů Křepelčí vejce
  • 1 sáček Mix salátových listů
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 1 lžička moučkový cukr
  • 1 špetka sůl a pepř
  • 2 lžíce citrónová šťáva
  • 4-6 lžic olivový olej
  • 1 kus Silný plátek tvrdého sýru

Příprava

  1. Vejce uvaříme, pak je vychladíme a oloupeme.
  2. Omytý salát natrháme, rozdělíme do misek a přidáme překrájená vajíčka.
  3. V misce rozmícháme hořčici s cukrem, solí a pepřem, vmícháme citronovou šťávu a nakonec po lžičkách zašleháme vidličkou olej.
  4. Zálivkou přelijeme salát a posypeme srdíčky vykrájenými z plátku sýra.
Tip: Podáváme jako předkrm nebo odpolední svačinku.
Tip: Vejce vaříme 5 minut (plovoucí vejce vyhodíme)
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře