Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou

Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kusy chlazená křepelka
  • 2 dl kuřecí vývar
  • 50 gramů máslo
  • 1 kus rohlík
  • 1 kus vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti tymián
  • dle chuti muškátový oříšek

Příprava

  1. Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou). Směs vytvoříme z na kostičky nakrájeného rohlíku a smícháme ho s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin.
  2. Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení. Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáče. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut. Cca 15 minut před koncem pečeme odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měly zlatavou barvu.
  3. Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře