Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krevetový salát s rukolou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 4-6 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

K přípravě krevet

  • 500 dekagramů tygřích krevet černé
  • 1 citrón
  • 2-3 lžičky soli před smažením krevet
  • 3 dl oleje k smažení, nejlepší je olivový
  • pepř čerstvě namletý
  • 4 stroužky česneku nakrájený nadrobno
  • 1 svazek petrželové naťe

K salátu

  • 120 gramů rukoly
  • 1 citrón
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti
  • 2 rajčata nebo 8 koktejlových rajčat
  • 20 dekagramů kravského sýra méně solený, měkký, bílý, bez tuku
  • 1 paprika

Příprava

  1. Krevety důkladně umyjeme ve studené vodě. Necháme je odkapat, položíme na tác a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Krevety necháme asi 15 minut odpočinout v citronové šťávě. Můžeme klidně počkat i delší dobu.
  2. Krevety osmažíme v rozehřátém oleji. Z obou stran je osmažíme dvakrát, aby byly červené a krásně křupavé. Dáváme ale pozor, abychom je nepřesmažili, protože by pak byly gumové.
  3. Osmažené krevety v míse posypeme nadrobno nakrájeným česnekem a petrželovou natí a důkladně je promícháme.
  4. Připravíme si skleněnou mísu s poklicí, ve které si uděláme salát. Rukolu opláchneme studenou vodou a rozdělíme na dvě části. První část položíme na dno skleněné mísy a trochu osolíme. Poté přidáme hotové krevety, nakrájené rajče a pokapeme citronovou šťávou a trochou oleje.
  5. Další vrstvu připravíme podobně - rukola, sůl, krevety, citronová šťáva, trochu oleje a trochu vody. Vše důkladně zamícháme. Nakonec na vrch přidáme na kostičky nakrájený sýr a salát dáme do lednice odpočinout. Hotové jídlo podáváme za studena. Může být hlavním chodem, ale i předkrmem.
Tip: Podáváme s topinkami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře