Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krkovice na bylinkách

Hodnocení uživatelů:
10 minut 10 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 plátků vepřové krkovice
  • 1 balení směs čerstvých bylin na grilování (rozmarýn, tymián, šalvěj, oregano)
  • dle chuti olivový olej
  • dle chuti hrubozrnná sůl

Příprava

  1. Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře. Zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši. Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet – nejméně 12 hodin.
  2. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut).
  3. Po opečení vložíme maso do alobalu – dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut. Následně rozbalíme (velmi opatrně), neboť maso pustí hodně šťávy.
Tip: Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře