Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Krkovice na bylinkách
Hodnocení uživatelů :
10 minut
10 minut
6 porcí Středně obtížné S masem
Ingredience
- 6 plátků vepřové krkovice
- 1 balení směs čerstvých bylin na grilování (rozmarýn, tymián, šalvěj, oregano)
- dle chuti olivový olej
- dle chuti hrubozrnná sůl
Příprava
- Vepřové maso – krkovice nakrájené na silnější plátky (nenaklepané) potřeme malým množstvím olivového oleje. Bylinky si nasekáme nožem najemno a vložíme do hmoždíře. Zakápneme pár kapkami olivového oleje, přidáme lžičku hrubozrnné soli a rozmělníme na hrubší kaši. Touto vzniklou voňavou bylinnou směsí bohatě potřeme z obou stran plátky masa a necháme odležet – nejméně 12 hodin.
- Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme naložené plátky masa. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy (cca 5-7 minut).
- Po opečení vložíme maso do alobalu – dobře uzavřeme a necháme odpočinout cca 5 minut. Následně rozbalíme (velmi opatrně), neboť maso pustí hodně šťávy.
Tip: Servírujeme s bramborem a lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa.
Žádný nový komentář.