Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krkovička ze selete a brambory s ricottou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 6 plátků vepřové krkovice s kostí (sele)
  • 2 cibule
  • 1 lžíce hl. mouky
  • 1 lžička mleté červené papriky, drceného kmínu, majoránky
  • 1 dl slunečnicového oleje
  • 250 gramů čerstvé ricotty
  • 1 jarní cibulka
  • 1 palice čerstvého nového česneku,
  • dle chuti sůl, pepř

Příprava

  1. Vepřové krkovičky s kostí vydatně z obou stran potřeme vyrobenou směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky a červené papriky smíchané s 1 dl slunečnicového oleje. Potřené plátky krkovičky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne.
  2. Po uležení maso v pánvi velmi zprudka opečeme z obou stran a přendáme do připraveného pekáče, na jehož dno jsme pokladli na hrubší kusy nakrájené cibule. Podlijeme výpekem z pánve, který předtím podlijeme asi 3 dl horké vody. Pečeme na střední teplotu přikryté cca 60 minut, dokud maso není lahodně měkké a velmi snadno se odděluje od kosti. Poté co je maso již hotové necháme dopéct do barvy bez pokličky asi 10 minut, ale poctivě při tom přeléváme výpekem.
  3. Maso vyjmeme a z výpeku a propasírované upečené cibule vytvoříme lahodnou omáčku – není, ji potřeba mnoho slouží jen k dochucení pokrmu – není jeho hlavní částí.
  4. Přílohou jsou pečené nové brambory, které si dobře očistíme, lehce povaříme vcelku v osolené vodě asi 10 minut. Následně je překrojíme podélně na půlky a poklademe směsí ricotty do které jsme vmíchali utřený čerstvý nový česnek (celá palice) se solí a trochou na jemno pokrájené mladé cibulky. Klademe vrstvu cca 1,5 cm vysokou a zapékáme na plechu v troubě cca 20 minut.
Tip: Brambory na talíři ještě posypeme čerstvé pokrájenou zelenou natí mladé cibulky a podléváme na talíři trochou lahodného výpeku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře