Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křupavé cihličky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 15 minut 40 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

těsto

zdobení

  • 50 gramů tmavá čokoládová poleva
  • 50 gramů bílá čokoládová poleva
  • 50 gramů mléčná čokoládová poleva

Příprava

  1. Heru nakrájíme na kousky, dáme do mísy a necháme při pokojové teplotě změknout. Utřeme ji se špetkou soli, pak přidáme cukr, skořici, badyán, vejce a vše vymícháme dohladka. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, kukuřičné lupínky, citronovou kůru z 1 citrónu a čokoládu nasekanou nadrobno. Všechny přísady dobře promícháme.
  2. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme ve vrstvě asi 5 mm silné. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 15–20 minut. Necháme na plechu vychladnout.
  3. Upečený plát nakrájíme na proužky. Všechny čokoládové polevy (každou zvlášť) rozpustíme v horké vodní lázni. Jeden nebo oba konce cihliček do nich namáčíme a necháme ztuhnout.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře