Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křupavé preclíky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
70 minut 20 minut Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 125 gramů Hery
  • 550 gramů polohrubé mouky
  • 3/4 balení droždí
  • 2 kusy žloutky
  • 20 gramů soli
  • 20 gramů cukru
  • 300 mililitrů světlého piva
  • dle chuti hrubozrnná sůl

Příprava

  1. Z droždí, cukru, 5 lžic vlažného piva a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme vzejít.
  2. V míse smícháme mouku se solí, přidáme žloutky, kvásek, povolenou Heru a vlažné pivo, kterým těsto zaděláme. Až se nebude těsto lepit stěn mísy, zasypeme ho jemně moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
  3. Až těsto zvětší 2x svůj objem, tak z něj začneme dělat preclíky, které vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme pivem a posypeme hrubozrnnou solí.
  4. Zapečeme ve vyhřáté troubě na 190 - 200°C 10 minut, pak snížíme teplotu a dopečeme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře