Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Křupavé, štavnaté koleno s bramborem a červenou řepou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram brambor
  • 3 kusy červené řepy
  • 1 kus cibule
  • 1 kilogram kolena s kůží
  • sůl
  • česnekový prášek
  • mleté chilli pepř
  • olej na smažení
  • 2 dl vody na dušení
  • pepř

Příprava

  1. Brambory, řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kůži na zadním vepřovém kolenu nařežeme. Kůži i zeleninu posypeme solí, česnekovým práškem, pepřem a mletým chilli.
  2. Vše dáme do pekáčku. Koleno dáme kůží nahoru. Celé to zalijeme 1 dl oleje a 2 dl vody. Zakryjeme alobalem a pečeme na 220 stupňů (3-4 stupeň): 1,5 dusíme pod alobalem, poslední půl hodinu pečeme bez alobalu do křupava.
Tip: Do pekáčku můžeme přidat i kysané zelí nebo houby.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře