Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Krupičková bábovka s třešněmi a tvarohem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
50 minut
12 porcí Snadné
Ingredience
těsto
- 4 kusy vejce
- 250 gramů rostlinný tuk Hera
- 250 gramů krupicový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- 250 gramů měkký tvaroh
- 250 gramů dětská krupička
- 1 balení kypřící prášek
- 2 lžičky nastrouhaná citrónová kůra
- Hera a hrubá mouka do formy
náplň
- 250 gramů měkký tvaroh
- 1 lžíce vanilkový puding v prášku
- 60 gramů moučkový cukr
- 1 balení vanilkový cukr
- 200 gramů třešně
zdobení
- 100 mililitrů smetana ke šlehání
- třešně
Příprava
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přisypeme krupicový i vanilkový cukr, přidáme žloutky a vše utřeme do pěny. Pak vmícháme tvaroh, krupičku smíchanou s kypřicím práškem a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a nakonec ho zlehka zapracujeme do těsta.
- Na náplň vymícháme tvaroh s pudinkovým práškem, moučkovým i vanilkovým cukrem dohladka. Třešně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
- Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Naplníme ji třetinou těsta. Na ně lžící rozprostřeme 1/2 tvarohové náplně a rozložíme třetinu třešní. Zakryjeme druhou třetinou těsta, na ně dáme zbylou tvarohovou náplň a další třetinu třešní. Navrch rozetřeme zbylé těsto a povrch uhladíme.
- Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C nejprve asi 20 minut, pak dopékáme při 175 °C asi 30 minut. Po upečení necháme bábovku krátce zchladnout ve formě a pak ji vyklopíme. Smetanu vyšleháme do tuha. Na vychladlou bábovku nastříkáme kopečky šlehačky a ozdobíme ji zbylými třešněmi.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.