Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krupičková bábovka s třešněmi a tvarohem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 50 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 4 kusy vejce
  • 250 gramů rostlinný tuk Hera
  • 250 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 250 gramů měkký tvaroh
  • 250 gramů dětská krupička
  • 1 balení kypřící prášek
  • 2 lžičky nastrouhaná citrónová kůra
  • Hera a hrubá mouka do formy

náplň

  • 250 gramů měkký tvaroh
  • 1 lžíce vanilkový puding v prášku
  • 60 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 200 gramů třešně

zdobení

  • 100 mililitrů smetana ke šlehání
  • třešně

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklou Heru nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Přisypeme krupicový i vanilkový cukr, přidáme žloutky a vše utřeme do pěny. Pak vmícháme tvaroh, krupičku smíchanou s kypřicím práškem a citronovou kůru. Z bílků ušleháme pevný sníh a nakonec ho zlehka zapracujeme do těsta.
  2. Na náplň vymícháme tvaroh s pudinkovým práškem, moučkovým i vanilkovým cukrem dohladka. Třešně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme je.
  3. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Naplníme ji třetinou těsta. Na ně lžící rozprostřeme 1/2 tvarohové náplně a rozložíme třetinu třešní. Zakryjeme druhou třetinou těsta, na ně dáme zbylou tvarohovou náplň a další třetinu třešní. Navrch rozetřeme zbylé těsto a povrch uhladíme.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C nejprve asi 20 minut, pak dopékáme při 175 °C asi 30 minut. Po upečení necháme bábovku krátce zchladnout ve formě a pak ji vyklopíme. Smetanu vyšleháme do tuha. Na vychladlou bábovku nastříkáme kopečky šlehačky a ozdobíme ji zbylými třešněmi.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře