Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krupičková polévka s knedlíčky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

Polévka

Knedlíčky

  • 70 gramů drůbeží játra
  • 25 gramů máslo
  • 1 kus vejce
  • 2 lžíce nasekaná petrželka
  • 1 lžíce sůl, pepř, strouhanka

Příprava

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Lehce ji osmahneme na rozehřáté směsi másla a oleje, posypeme krupičkou a ještě krátce opékáme.
  3. Zalijeme asi 750 ml studené vody, přidáme bujon, sůl, pepř a zvolna vaříme za občasného míchání asi 10 minut.
  4. Mezitím utřeme změklé máslo s naškrabanými játry, vmícháme vejce, lžíci petrželky, koření a zahustíme strouhankou.
  5. Z hmoty utvoříme knedlíčky, vhodíme je do polévky a několik minut povaříme.
  6. Nakonec vmícháme zbylou petrželku.
Tip: Podáváme samotné nebo s pečivem
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře