Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krupicové knedlíky jahodové

Hodnocení uživatelů:
40 minut 5 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 20 dekagramů krupice
  • 1/2 litru mléka
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 30 dekagramů mouky hrubé
  • 2 vejce
  • 50 dekagramů jahod
  • 4 lžíce moučkového cukru na posypání
  • 40 gramů Másla rozpuštěného

Příprava

  1. Z mléka, krupice, cukru a malé špetky soli uvaříme kaši.
  2. Po zchládnutí zapracujeme vejce a hrubou mouku.
  3. Odebíráme kousky těsta, zabalíme jahody.
  4. Vaříme ve vroucí vodě po vyplavání na hladinu 3-5 minut. Omastíme máslem, posypeme moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem, strouhaným perníkem, atd.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře