Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí kostky ve vlastní šťávě s brokolicí

Hodnocení uživatelů:
10 minut 45 minut 3 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3/4 kilogramů krůtí prsa
  • 1 kus brokolice
  • dle chuti máslo
  • dle potřeb cibule
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • instantní jíška

Příprava

  1. Krůtí prsa nařežeme na kostky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na pánvi, aby se maso hezky zatáhlo a zůstalo šťavnaté. V hrnci si rozpustíme oříšek másla a vložíme na něj do sklovata opéčenou jednu na jemno nakrájenou cibuli.
  2. Opečené maso přidáme k cibulce a podlijeme cca 2 dl vody a dusíme ve vlastní šťávě, dokud není maso měkké. Do druhého hrnce si dáme vařit vodu, kterou osolíme a dáme do ní polévkovou lžíci másla. Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidáme na menší kousky nalámané růžičky brokolice (případně i baby karotku) a vaříme tak dlouho, dokud není brokolice uvařena příjemně na skus.
  3. Následně ji scedíme a prudce ochladíme ledovou vodou, aby zůstala hezky svěže zelená. Krůtí maso ve vlastní šťávě po uvaření do měkka, vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme světlou instantní jíškou a maso vrátíme zpět a cca 5 minut ještě prohřejeme.
Tip: Příloha – bramborová kaše.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře