Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí kousky s hráškem a kapií

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 4-6 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krůtí prsa
  • 400 gramů mražený hrášek
  • 2 kusy dlouhá kapie
  • 1/2 litru kuřecí vývar
  • 1/2 lžičky mletý zázvorový prášek
  • dle chuti olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle chuti máslová jíška

Příprava

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a bohatě posypeme mletým zázvorovým práškem a lehce polijeme slunečnicovým olejem. Maso dobře promícháme a vetřeme tak do něj koření.
  2. Zprudka opečeme v pánvi s trochou másla a oleje. Opékáme, dokud nejsou krůtí kostky skoro hotové. Na opečené maso nalijeme kuřecí vývar, přidáme rozmražený hrášek a na kostičky nakrájenou kapii. Velmi lehce zahustíme světlou máslovou jíškou.
  3. Necháme společně za občasného míchání probublávat asi 15 minut. Před podáváním dle chuti a potřeby dochutíme solí, pepřem a oříškem másla.
Tip: Příloha - jasmínová rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře