Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krůtí prsa
  • 20 gramů čerstvý tymián
  • 150 gramů sladký čerstvý mladý hrášek
  • 3 plátek spišská uezená slanina
  • 50 gramů máslo
  • dle chuti olej, sůl, čerstvý mletý pepř

Příprava

  1. Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné plátky a z obou stran dobře osolíme. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran.
  2. Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve nalijeme cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.
  3. Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře