Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí roláda

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut Středně obtížné

Ingredience

Na roládu:

  • 1,5 kg krůtích prsou
  • 6 vajec
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 větší cibule
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 100g anglické slaniny
  • hrst posekané petržlky

Na pečení:

  • 2 cibule, oloupané a nakrájené na čtvrtky
  • 1 Knorr Bohatý bujón kuřecí
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Knorr jíška tmavá
  • voda podle potřeby

Příprava

  1. Krůtí maso (v jednom kuse) opatrně vodorovně nařízneme a naklepeme přes potravinovou fólii, až vznikne jeden veliký plát. Vnitřní část osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Plát potřeme dijonskou hořčicí.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Nakrájíme cibulku na jemno a necháme jí zesklovatět na olivovém oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. V míse si pořádně ušleháme vejce a vlijeme je do pánvičky s anglickou slaninou, osolíme, opepříme. Přidáme petrželku a mícháme do řidší vaječné smaženice. Vaječnou směs rozetřeme po celém masovém plátu, smotáme a převážeme kuchyňským provázkem. Roládu osolíme a opepříme.
  3. V polovině pekáčku si rozpálíme olivový olej a roládu na něm ze všech stran opečeme, aby se nám maso všude zatáhlo. Přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, bujón a zalijeme vodou tak, aby sahala do 1/3 rolády. Přikryjeme a pečeme při 180°C zhruba 1 hodinu, občas přeléváme výpek přes roládu.
  4. Odkryjeme a necháme dopéct do zlatova. Roládu vyndáme a z výpeku si připravíme šťávu. Pekáč dáme na kamna, v případě potřeby dolijeme ještě vodou a necháme asi 10 minut provařit. Voda se nám zredukuje. Přecedíme obsah do malého hrnce. Dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby jemně zahustíme instantní jíškou.
Tip: podáváme s bramborovou kaší
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře