Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí roláda s hráškem

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 6 porcí Náročné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krůtí maso (prso)
  • 8 kusů bazalka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus cibule
  • dle potřeb máslo
  • dle chuti petržel
  • dle potřeb instantní jíška

Příprava

  1. Kuřecí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly. Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s nasekanými lístky bazalky a zmrzlým hráškem (lépe se nám s ním bude při balení rolády pracovat - nebude rozmačkaný). Povrch posolíme a poklademe směsí míchaných vajec, hrášku, nasekané bazalky a ihned pevně maso s náplní smotáme, aby náplň nevytekla.
  2. Maso na povrchu okořeníme solí a pepřem a necháme tak vyniknout jeho vlastní chuť. Vzniklou roládu převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso tzv. zatáhlo. Do římského hrnce dáme 1 celou mrkev, půl kořene petržele, celou neloupanou cibuli, vložíme orestovanou krůtí roládu a podlijeme 4 dl vody. Dáme péct přikryté do trouby na 45 minut a posledních 15 minut pečeme odkryté pro barvu.
  3. Po upečení výpek scedíme a do čistého výpeku přidáme zbytek hrášku, který se nevešel do náplně rolády, případně zahustíme instantní jíškou a pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla.
Tip: Příloha jasmínová rýže.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře