Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí srdce dušené na česneku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krůtí srdce
  • 2 kusy cibule
  • 20 dekagramů uzený špek
  • 1 kus česnek
  • 1/2 litru drůbeží vývar nebo jedna kostka masoxu
  • dle chuti hl. mouka, pepř, sůl

Příprava

  1. Nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme nakrájenou cibuli. Krůtí srdce očistíme a ořežeme to, co se nám nelíbí. Pokud nejsou srdce moc velká, tak je nakrájíme podélně na poloviny a pokud jsou velká tak na čtvrtky.
  2. Nakrájená srdce dobře propláchneme, aby se vyplavila případná krevní sraženina. Do hrnce k opečené cibuli s vyškvařeným špekem přidáme nakrájená srdce a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem, a necháme dusit. Okořeníme solí, pepřem a prolisovaným česnekem (cca 6 velkých stroužků).
  3. Dusíme do měkka cca 45-60 minut. K zahuštění použijeme tmavou instantní jíšku. Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo.
Tip: Podáváme s bramborem nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře