Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí srdce na husím sádle s paprikou

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krůtí srdce
  • 1 kus cibule
  • 6 stroužky česnek (CZ)
  • 2 lžíce husí sádlo
  • 1/2 litru vývar z drůbežích skeletů
  • dle chuti pepř, sůl, mletý kmín, hladká mouka

Příprava

  1. Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin.
  2. V hrnci rozpustíme dvě lžíce husího sádla a opečeme nakrájenou cibuli, a jakmile nám lehce zezlátne, tak přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku a špetku mletého kmínu. Na tento základ přidáme půlená srdce a orestujeme. Přidáme půl tuby lahodné paprikové pasty a zalijeme drůbežím vývarem.
  3. Dusíme do změknutí (chvilku to trvá, je to srdce tedy sval). Dochutíme solí a pepřem. Česnek i cibule se rozvařila a lehce zahustila silnou chutnou omáčku. K případnému zahuštění použijeme lžíci hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a provaříme při mírném probublávání a občasného míchání cca 15 minut. Servírujeme s bramborem nebo rýží.
Tip: Servírujeme s bramborem nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře