Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem

Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram krůtí srdce
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce husí sádlo
  • 10 kuliček drcený jalovce
  • 1 kalíšek brusinky sušené
  • dle chuti pórek
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • dle potřeb mouka
  • dle potřeb masox

Příprava

  1. Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět.
  2. Krůtí srdce nakrájíme podélně na nudličky a pořádně propereme ve vodě. Srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli a trochu opečeme. Podlijeme vodou, jen do ¾ masa, osolíme, opepříme, vložíme jednu kostku masoxu a dusíme.
  3. Jakmile jsou srdce měkká (cca 45 minut) tak nakrájíme celý pórek na kousky (čtverečky) a společně s hrstí brusinek přidáme do hrnce k srdci. Zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce. Necháme provařit 15 minut.
Tip: Podáváme s těstovinou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře