Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Krůtí steak s čerstvým chřestem, holandskou omáčkou, podávaný s kuskusem

Receptynakazdyden.cz
Oblíbená „La sauce hollandaise“ je naprosto úžasná k rybám, mořským plodům, zelenině,ale nejlepší je s chřestem a krůtím steakem!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut Snadné

Ingredience

na 1 porci Steak

  • 150-200 gramů krůtích prsou
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • tymián, rozmarýn dle chuti
  • 20 gramů rostlinného tuku Flora Gold

Na 1 porci Chřest

  • sůl
  • 100 gramů chřestu
  • bobkový list, nové koření pár kuliček, pár listů

Na 1 porci Holandská omáčka

  • 1 žloutek
  • 25 gramů rostlinného tuku Flora Gold
  • malá lžička citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 50 mililitrů bílého vína

Na 1 porci Kuskus

  • 75 gramů kuskusu
  • 150 mililitrů kuřecího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón kuřecí vroucí

Příprava

  1. Krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky. Bylinky opláchneme, nasekáme, lehce zakápneme olivovým olejem a vetřeme do krůtích prs. Maso zprudka opékáme na rostlinném tuku Flora Gold z obou stran, tak aby mělo zlatavou kůrčičku. Pokud jsou plátky vyšší, můžeme dopéct v rozehřáté troubě, ale dáváme pozor, abychom steak nevysušili. Nakonec osolíme a opepříme. Steak odložíme na teplé místo. Mezitím chřest pečlivě oloupeme škrabkou. Do kastrolu s vodou přidáme sůl, rostlinný tuk Flora Gold, koření a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu, vložíme chřest a necháme pomalu tzv. táhnout, dokud chřest není měkký (dle tloušťky chřestu 8-12 minut.)
  2. Holandskou omáčku připravíme tak, že ve vhodném rendlíku smícháme žloutek, ochlazený vývar z chřestu, víno, ochutíme případně solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání metličkou do husté pěny. Jakmile nám směs začne houstnout, stáhneme z vodní lázně a vmícháme rostlinný tuk Flora Gold. Dle potřeby dochutíme. Dáváme si pozor, aby se nám žloutky nesrazily. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme naředit pár kapkami horké vody.
  3. Kuskus nasypeme do vařícího kuřecího vývaru v poměru 1:2, zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Po pokličkou necháme 10 minut, aby kuskus nasál tekutinu a můžeme servírovat spolu s krůtím steakem, chřestem a holandskou omáčkou.
Tip: Připravte si další skvělé recepty s chřestem!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře