Krůtí steak s čerstvým chřestem, holandskou omáčkou, podávaný s kuskusem

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Oblíbená „La sauce hollandaise“ je naprosto úžasná k rybám, mořským plodům, zelenině,ale nejlepší je s chřestem a krůtím steakem!
Krůtí steak s čerstvým chřestem, holandskou omáčkou, podávaný s kuskusem
5 minut 20 minut Snadné


Ingredience

na 1 porci Steak

  • krůtích prsou - 150-200 gramů
  • sůl -
  • čerstvě mletý pepř -
  • tymián, rozmarýn dle chuti -
  • rostlinného tuku Flora Gold - 20 gramů

Na 1 porci Chřest

  • sůl -
  • chřestu - 100 gramů
  • bobkový list, nové koření pár kuliček, pár listů -

Na 1 porci Holandská omáčka

  • žloutek - 1
  • rostlinného tuku Flora Gold - 25 gramů
  • malá lžička citronové šťávy -
  • sůl -
  • čerstvě mletý pepř -
  • bílého vína - 50 mililitrů

Na 1 porci Kuskus

  • kuskusu - 75 gramů
  • kuřecího vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón kuřecí vroucí - 150 mililitrů

Příprava

  1. Krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky. Bylinky opláchneme, nasekáme, lehce zakápneme olivovým olejem a vetřeme do krůtích prs. Maso zprudka opékáme na rostlinném tuku Flora Gold z obou stran, tak aby mělo zlatavou kůrčičku. Pokud jsou plátky vyšší, můžeme dopéct v rozehřáté troubě, ale dáváme pozor, abychom steak nevysušili. Nakonec osolíme a opepříme. Steak odložíme na teplé místo. Mezitím chřest pečlivě oloupeme škrabkou. Do kastrolu s vodou přidáme sůl, rostlinný tuk Flora Gold, koření a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu, vložíme chřest a necháme pomalu tzv. táhnout, dokud chřest není měkký (dle tloušťky chřestu 8-12 minut.)
  2. Holandskou omáčku připravíme tak, že ve vhodném rendlíku smícháme žloutek, ochlazený vývar z chřestu, víno, ochutíme případně solí, pepřem a citronovou šťávou. Ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání metličkou do husté pěny. Jakmile nám směs začne houstnout, stáhneme z vodní lázně a vmícháme rostlinný tuk Flora Gold. Dle potřeby dochutíme. Dáváme si pozor, aby se nám žloutky nesrazily. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme naředit pár kapkami horké vody.
  3. Kuskus nasypeme do vařícího kuřecího vývaru v poměru 1:2, zamícháme a ihned stáhneme z ohně. Po pokličkou necháme 10 minut, aby kuskus nasál tekutinu a můžeme servírovat spolu s krůtím steakem, chřestem a holandskou omáčkou.
Tip: Připravte si další skvělé recepty s chřestem!
Tisk Zavřít