Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kukuřičná kaše s mákem a višňovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 15 dekagramů kukuřičné krupice
  • 2,5 hrnků sójového mléka vanilkového, bez laktózy
  • 5 dekagram březového cukru
  • 1/2 citronu kůry
  • 10 dekagramů máku mletého
  • 2 skleničky višňového kompotu vypeckovaného
  • 2 dl višňové šťávy
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 5 dekagramů březového cukru k máku

Příprava

  1. Kaši uvaříme běžným způsobem: rostlinné mléko nebo mléko bez laktózy dáme vařit a do něj sypeme za stálého míchání kukuřičnou krupici. Přimícháme březový cukr a citronovou kůru. Dalších 10 minut vaříme a mícháme. Podle potřeby můžeme přidat vodu, ale je důležité, aby kaše byla tvrdá. Dáme vychladit.
  2. Mezitím nameleme mák a v misce smícháme s březovým cukrem. Lžící vykrajujeme kousky kaše, které obalujeme v máku a odkládáme do mísy.
  3. Omáčku připravíme tak, že višňový kompot scedíme a dáme vařit s 1 dl višňové šťávy. Zbylé 1 dl višňové šťávy rozmícháme se škrobem a cukrem. Když se višně vaří vlijeme směs. Počkáme, než zhoustne a servírujeme s kaší.
Tip: Jídlo je chutné teplé i studené.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře