Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kulajda

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů sušené houby
  • 4 kusy brambory
  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce sádlo
  • 4 lžíce hladká mouka
  • 1 svazek kopr
  • 1 špetka drcený kmín
  • 1 lžička sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1 kalíšek zakysaná smetana
  • 1 lžička ocet

Příprava

  1. Do litru lehce osolené vody dáme na kostky nakrájené brambory, můžeme přidat i masox, kmín a pepř, vaříme do poloměkka. Mezitím na dvou lžících sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a pokrájené houby, zarestujeme a zvolna dusíme.
  2. Uvaříme si 4 vejce natvrdo. Dušené a nakrájené houby a na kostky nakrájená vejce dáme do polévky, kam přidáme hrstku drobně nakrájeného kopru a vše ještě povaříme. Nakonec za stálého míchání vléváme zakysanou smetanu, do které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké mouky. Opět povaříme.
  3. Pokud bychom chtěli polévku kyselejší, můžeme do hotové polévky přidat ocet, ale stranou, do trochu vychladlé, aby se smetana nesrazila. Pokud je polévka hustá, zředit ji můžeme kyškou.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře