Kulajda

Autor:
Kulajda
30 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné Nelze


Ingredience

  • sušené houby - 200 gramů
  • brambory - 4 kusy
  • cibule - 1 kus
  • sádlo - 2 lžíce
  • hladká mouka - 4 lžíce
  • kopr - 1 svazek
  • drcený kmín - 1 špetka
  • sůl - 1 lžička
  • pepř - 1 špetka
  • zakysaná smetana - 1 kalíšek
  • ocet - 1 lžička

Příprava

  1. Do litru lehce osolené vody dáme na kostky nakrájené brambory, můžeme přidat i masox, kmín a pepř, vaříme do poloměkka. Mezitím na dvou lžících sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a pokrájené houby, zarestujeme a zvolna dusíme.
  2. Uvaříme si 4 vejce natvrdo. Dušené a nakrájené houby a na kostky nakrájená vejce dáme do polévky, kam přidáme hrstku drobně nakrájeného kopru a vše ještě povaříme. Nakonec za stálého míchání vléváme zakysanou smetanu, do které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké mouky. Opět povaříme.
  3. Pokud bychom chtěli polévku kyselejší, můžeme do hotové polévky přidat ocet, ale stranou, do trochu vychladlé, aby se smetana nesrazila. Pokud je polévka hustá, zředit ji můžeme kyškou.
Tisk Zavřít