Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřátko Coquelete na muškátovém oříšku

Hodnocení uživatelů:
10 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Kuřátka dobře posolíme a uvnitř vytřeme směsí rozpuštěného másla a strouhaného muškátového oříšku a svážeme ve spodní části stehen. Vložíme do římského hrnce, podložené pečícím papírem (předejdeme tím připečení velmi jemné kůže kuřátek ke stěnám hrnce a následnému roztrhání kuřátek při exkurzi na talíř strávníka).
  2. Kuřátka polijeme na povrchu rozpuštěným máslem a bohatě okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a podlijeme cca 2 dl kuřecího vývaru. Římský hrnec s poklicí vložíme do studené trouby a pečeme, dokud kuřátka nejsou krásně měkká.
  3. Po změknutí pečeme ještě odkryté za pravidelného polévání máslovo-muškátovým výpekem, dokud nezískají toliko oblíbenou zlatou barvu a jemnou křupavou kůrčičku.
Tip: Podáváme s jemnou jasmínovou rýží přelitou lehce naředěným máslovým výpekem, vzniklým pomalým pečením cca 90 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře