Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře na červeném víně

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 4 porce Náročné S masem

Ingredience

  • 1 kus kuře
  • 3 kusy cibule
  • 2 lžičky sůl
  • dle chuti česnek, pepř
  • 100 gramů slanina
  • 5 kusů bobkový list
  • 3 kusy nové koření
  • 3 dl červené víno
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce worchestr

Příprava

  1. Kuře opláchneme, naporcujeme, porce osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Kousek slaniny, tak 2 plátky, nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme 1,5 cibule nakrájené nahrubo, na to položíme porce kuřete, dáme bobkový list a nové koření, zasypeme 1 cibulí, zalijeme 2 dl vína s 1 lžící worchestrové omáčky a dáme přikryté dusit do trouby na 200°C. Po 30 minutách kuře odkryjeme a pečeme dál.
  2. Zatím si připravíme cibulovou zásmažku. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na tuku, až začne zlátnout zasypeme lžící hladké mouky a uděláme světlou zásmažku.
  3. Kuře při pečení podlijeme zbytkem vína a trochou vody nebo vývaru. Po 20 minutách přidáme ke kuřeti zásmažku, pozor v pekáči musí být dostatek šťávy a zásmažku do ni vmícháme, aby se neutvořily žmolky. Pečeme ještě 10 - 15 minut. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, pečenými brambory nebo s rýží
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře