Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře na paprice

Hodnocení uživatelů:
40 minut 120 minut 8 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 1 kus kuře
  • 2 lžíce paprika sladká
  • 500 mililitrů smetana ke šlehání
  • 1-2 lžíce hladká mouka
  • 1 špetka sůl
  • 1 kus cibule

Příprava

  1. Kuře si omyjeme, očistíme a dáme vařit do vody, asi na hodinu a půl. Když je kuře uvařené, vyndáme ho z vody. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmahneme. Přidáme sladkou papriku a přilijeme tak půl litru vývaru z kuřete. Necháme provařit.
  2. Mouku si rozmícháme ve vodě a přilijeme do omáčky, necháme tak 15 minut provařit. Nakonec do omáčky nalijeme smetanu, zamícháme, necháme provařit. Omáčku přecedíme přes sítko a dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem nebo s kolínky.
Tip: Pro výraznější chuť omáčky můžeme přidat kostku masoxu, ale nemusí být.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře