Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře na paprice

Hodnocení uživatelů:
10 minut 50 minut 5 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 130 gramů másla
  • 1 cibule
  • 2,5 litru vody
  • 2 kusy Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 200 mililitrů Smetana ke šlehání 31%
  • 4 horní části kuřecích stehen
  • 8 lžiček mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 250 mililitrů vody

Příprava

  1. Cibulku si nakrájíme na kostičky.
  2. Máslo rozehřát a zpěnit cibulku.
  3. Opéct osolené maso tou kůží na dno dokud se nezatáhne a pak otočit a zas dokud se nezatáhne opéct.
  4. Pak na ten tuk nasypat sladkou papriku (ne na maso!), promíchat a maso v tom jakoby obalit.
  5. Zalít vodou a jak se začne vařit osolit a přidat bujóny. Vařit dokud není maso měkké a pak ho vyndat na talířek zatím.
  6. Nalijeme smetanu a provaříme.
  7. Rozkvrdláme si hladkou mouku s vodou a pomalu nalijeme do omáčky a asi 10min necháme provařit (pokud budeme potřebovat více zahustit přiděláme si ještě mouku s vodou). Pak už jen znovu vrátíme maso které jsme si vyndali někam na talířek zpět do omáčky prohřejeme a můžeme podávat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře