Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře na způsob Cordon Bleu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 8 plátek kuřecích prsou velké plátky
  • 100 gramů jemné šunky
  • 150 gramů sýra trappista
  • 1 lžička soli
  • 150 gramů mouky
  • 3 vejce
  • 150 gramů strouhanky
  • 1 litr oleje

Příprava

  1. Plátky z kuřecího masa důkladně očistíme, paličkou na maso na tenko rozklepeme a osolíme. Sýr je dobré koupit v celku a podle velikosti masa přizpůsobit tak, aby jsme odkrojili kousky tak o polovinu menší než maso. Sýr zabalíme do 2-2 šunky.
  2. Takto připravený sýr položíme na maso a jednu stranu přehneme přes šunkou obalený sýr a po stranách stlačíme, aby se to spojilo.
  3. Připravíme si tři talíře, a do prvního mouku, do druhého našlehané vejce a do tŕetího strouhanku dáme. Naplněné maso nejdřív obalíme v mouky, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. Ve rozpáleném oleji smažíme asi 5-6 minut. Pak maso položíme na kuchyňskou utěrku, kde necháme odsát přebytečný olej.
Tip: Podáváme teplé s bramborovou kaší.
Tip: Můžete maso spojit také s jehlicí na maso nebo párátkem, při podávání je však odstraňte z masa.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře