Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře s chutí Španělska (Pollo con el sabor de España)

Hodnocení uživatelů:
15 minut 90 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

  • 8-10 porcí kuřete (paličky, prsa, stehna, křídla)
  • 3 dl silného kuřecího vývaru z kuřecích paliček
  • 2 lžičky kořenící směsi na Paellu (Španělsko)
  • dle chuti sůl, máslo, čerstvě mletý pepř

Příprava

  1. Porce kuřete zvolené dle chuti a oblíbenosti dobře opláchneme a osušíme. V malé misce rozpustíme dvě lžíce másla a smícháme s dvěma lžičkami kořenící směsi na Paellu. Vznikne nám extrémně žlutá směs. Porce kuřete lehce osolíme a opepříme a ze všech stran potřeme máslově-kořeněnou směsí. Takto upravené porce kuřete dáme do vhodné nádoby a zakryté uložíme v chladu nejlépe do druhého dne.
  2. Do pekáče vyskládáme krásně barevné a marinované porce kuřete a podlijeme silným kuřecím vývarem.
  3. Přiklopené pomalu pečeme cca 90 minut. Poté slijeme výpek na šťávu a kuřecí porce ještě necháme 15 minut na plný výkon opéci do křupava bez přiklopení. Silnou vypečenou šťávu lehce zahustíme máslovou jíškou a necháme chvilku provařit. Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře