Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře s nádivkou a houskovým knedlíkem

Hodnocení uživatelů:
40 minut 80 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 balení kuře
  • 1 kus cibule
  • 150 gramů anglická slanina
  • 50 gramů máslo
  • 4 kusy rohlík
  • 100 mililitrů mléko
  • 3 kusy vejce
  • 1 kopeček petržel
  • 1 kopeček pažitka
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 2 lžíce olej

Příprava

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrolu rozehřejeme máslo a obojí na něm osmažíme.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v misce je zalijeme mlékem. Přidáme nasekané bylinky. Bílky oddělíme od žloutků a žloutky vyklepneme k rohlíkům. Necháme cca 15 minut nasáknout. Mezitím z bílků vyšleháme sníh. Do misky sesuneme osmaženou cibuli spolu se slaninou. Osolíme,opepříme a okořeníme špetkou muškátového ořechu. Lehce promícháme. Přidáme sníh z bílků. Směs se sněhem lehce promícháme, tak aby zůstala nadýchaná.
  3. Kuře omyjeme a vložíme ruku mezi kůži a prsní maso a oddělíme ji, aby vznikla kapsa.
  4. Kapsu naplníme opatrně směsí, ale aby se nám kůže neprotrhla. Pak kůži sepneme špejlí, aby nádivka nevytékala.
  5. Nohy svážeme provázkem k sobě, aby se kuře při pečení nerozpadlo. Kuře důkladně osolíme a potřeme olejem.
  6. Maso na stehnech prořízneme nožem, aby se propékalo rovnoměrně. Pečeme asi 80 minut při teplotě 200°C, podlité asi 100 ml vody. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
  7. Když je kuře hotové vyjmeme ho z pekáčku a naporcujeme .
Tip: Čas přípravy je pouze pro přípravu kuřete.
Tip: Kuře podáváme podlité výpekem a já dávám jako přílohu domácí knedlík.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře