Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře se zeleninovým kuskusem

Receptynakazdyden.cz
Lehké a rychlé jídlo, které je ve světě standardní položkou v jídelníčku, u nás však stále novou, trendy záležitostí – kuskus. V kombinaci s kuřecím masem tvoří výborný a lehce stravitelný pokrm.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut Snadné

Ingredience

  • 4 až 6 prsních řízků
  • 500g kuskusu
  • 4 šalotky
  • 2 barevné papriky
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 vanička Bohatá šťáva na světlá masa Knorr
  • drcený římský kmín
  • listová petržel

Příprava

  1. V hrnci orestujeme na olivovém oleji pokrájené šalotky a papriky, přisypeme římský kmín, kuskus, promícháme a zalijeme vroucím zeleninovým vývarem do úrovně kuskusu. Přikryjeme poklicí a necháme dojít samovolně do měkka mimo oheň. Poté vmícháme nasekanou petržel pro výrazné aroma a barvu kuskusu.
  2. Marinádu na potření prsních řízků připravíme na horkém oleji, opečeme do zlatava kuřecí prsní řízky, maso vyjmeme, přilijeme vodu a v horké, nikoliv však vroucí vodě, rozmícháme Bohatou šťávu. Po zhruba 3 minutovém provaření a promíchání můžeme servírovat na kuskus. Vše pokapeme olivovým olejem a můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře