Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuře v nádivce

Hodnocení uživatelů:
5 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Maso

  • 1 kus kuře
  • 8 lžic olej
  • 8 plátků uzený bůček
  • 1 lžička sůl, pepř, kmín, grilovací koření

Nádivku

  • 1 litr mléko
  • 8 lžic Hrubá krupice
  • 50 gramů máslo
  • 2 kusy vejce
  • 1 lžička Sůl, pepř, majoránka
  • 2 stroužky česnek
  • 80 gramů uzený bůček
  • 3 kusy Kuřecí játra

Příprava

  1. Na plech nalijeme olej, rozložíme plátky bůčku, mezi ně naskládáme na díly rozdělané, osolené a opepřené kousky kuřete.
  2. Posypeme kmínem a grilovacím kořením, dáme do trouby a pečeme asi 45 minut do poloměkka, poléváme vypečenou šťávou.
  3. V kastrolu svaříme z mléka a krupice střeně hustou kaši. Vmícháme do ní máslo, vejce, sůl, pepř, majoránku, rozetřený česnek, na kostičky nakrájený bůček a na kousky nakrájená játra.
  4. Kaši nalijeme mezi rozpečené kuře a upečeme dozlatova.
Tip: Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo brambor.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře