Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogramů kuřecí srdíčka
  • 1/2 kilogramů Kuřecí játra
  • 1 kus cibule
  • 15 dekagramů uzená slanina
  • 3 lžíce silný vývar Demi-glace
  • 10 kuliček jalovec
  • 3 kusy čerstvý rozmarýn
  • dle chuti hl. mouka, pepř, sůl, kuřecí vývar

Příprava

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Kuřecí srdíčka zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Srdíčka dobře propláchneme a zbavíme případné krevní sraženiny. Kuřecí játra zbavíme případných nečistot, taktéž propláchneme a nakrájíme na malé kousky.
  2. Srdce a játra přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme do měkka asi 30 minut. Jakmile jsou droby měkké, tak dochutíme dle potřeby solí, pepřem a zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k drobům. Necháme zlehka probublávat za občasného promíchání 10 minut a je hotovo. Podáváme s rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře