Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí „Gyros“ ve smetanové omáčce

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 3/4 kilogramů kuřecí maso (prsa)
  • 1/2 kus tekutá marináda Gyros (Albert)
  • 190 gramů smetana na vaření Profesionál
  • 1 kus bílá část z pórku
  • dle chuti petrželová nať
  • 3 stroužky česnek

Příprava

  1. Kuřecí maso nakrájíme na širší proužky a promícháme s polovinou tekuté marinády Gyros (nesolíme, marináda obsahuje dostatek soli). Dáme uležet do chladna nejlépe na 24 hodin.
  2. Do pánve dáme pár kapek oleje, na kterém opečeme rozpůlené tři stroužky česneku do zlatova a tyto poté vyjmeme a již nepoužijeme. Vložíme najemno nakrájenou bílou část pórku, nasekanou hrst petrželové nati, lehce orestujeme a přidáme kuřecí maso naložené v marinádě.
  3. Maso opečeme zprudka, aby zůstalo šťavnaté, a podlijeme smetanou, lehce provaříme, čímž se nám hezky omáčka probarví i zahustí.
Tip: Podáváme s těstovinou nebo rýží.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře