Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Kuřecí játra s česnekem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 3-4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 50 dekagramů kuřecích jater
  • 2-3 kusy cibule
  • 8-10 stroužků česneku
  • 1 kus rajče nebo lžička rajčatového protlaku
  • 1-2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička mletého kmína
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1-2 lžička Knorr Aromat
  • 1,5-2 dl oleje
  • sůl

Příprava

  1. Kuřecí játra pečlivě propláchneme a v cedníku necháme okapat.
  2. Poté se vložíme do skleněné mísy, okořeníme e vším kromě soli, opatrně promícháme, abychom játra nerozmačkali.
  3. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli překrojíme na půl a poté na plátky, nemusí být příliš jemné. Česnek pomocí nože rozmačkáme, poté nakrájíme na větší kousky. Rajče oloupeme a nakrájíme na malé kostky, nebo je nahradíme rajčatovým protlakem.
  4. V teflonové pánvi zahřejeme oheň, dáme do něj cibuli, česnek a rajče, poté osolíme. Začneme smažit. Když cibule tuhne, přidáme játra a prosmažíme. Pokud do jater píchneme, můžeme posoudit, zda jsou propečená.
  5. Opatrně, protože játra rychle tvrdnou.
Tip: Vhodné jako rychlá snídaně!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře